Malum yaşanan pandemi ve ekonomik sınıktılar nedeni ile Tüm Dünya ve Ülkemiz olumsuz etkilenirken, bu konuda en büyük sorunu şüphesiz Amatör Spor Kulüpleri yaşadı.
Pandemi nedeni ile verilen aradan sonra 2021-2022 sezonunda birçok Amatör Spor Kulübü liglere katılım gösterirken, ekonomik anlamda ciddi sorunlar yaşadı.
2022-2023 sezonun daha da ekonomik anlamda zor geçeceğini ve birçok kulübün şimdiden arayış içine girdiğini bizzat biliyor ve görüyoruz.
Bu dar zamanda yerel ve genel anlamda verilen desteğin az olması daha işleri zora soktu. Bu nedenle İzmir’de 300’ün üzerinde Amatör Spor Kulübü faaliyetleri tüm imkansızlıklara rağmen sürdürmeye çalışıyor. Her kulüp bizlerin geleceği olan gençlerimize imkan sunmaktadır. Yani kısacası kötü alışkanlıklardan kurtarmaya çalışan ve bunun için ciddi anlamda mesai harcayan bizlerde bu güzel amaçla gençliğimize hizmet eden kıymetli spor kulüplerimize kendi imkanlarımızca destek olmalıyız. Kulüp Başkan ve yöneticilerinin üstlendiği bu kutsal hizmette kimisi evinin rızkını, kimisi emekli maaşını, kimisi ise kazandığı parayı kendi kulüplerine harcayarak inanın çok önemli ve özverili davrandıklarını söylememiz gerekiyor. Aslın bu manada gizli kahramanlar dediğimiz Amatör Spor Kulüplerinin Başkan ve Yöneticileri çok önemli bir misyonu üstlenmiş durumda.
Aslında birçok kulüp mahalle kültürü ile ayakta durmaya çalışıyor. Yani kısacası her mahalle ve ilçe takımlarına mutlaka küçük esnaf ve iş adamları kendi mahallelerindeki amatör kulüplere sembolik dahi katkı sağlasa neler olur biliyor musunuz? Damlaya damlaya göl olur Atasözü ile ya da imece usülü ile kulüplerimize katkı sağlanması, onların ayakta durması ve yarınımız olan gençlere gelecek sağlaması adına çok önemli olacağını düşünüyoruz.
Gelin bir tuğlada sizler koyun ve çocuklarımıza imkan ile olanak sağlayınız.
Şimdi sıra iş adamlarımızda.
Haydi bu çağrımıza kulak verin ve en başta kendi mahalle ya da ilçenizdeki kulüplerle bağlantıya girerek kendi imkan ve bütçeniz doğrultusunda destek sağlayın. İnanıyorum ki iş adamlarımız ve küçük esnafımız bu çağrımıza duyarsız kalmayacaktır.
İzmir ASKF geçen sezon kulüplere su ve forma desteği sağladığını biliyoruz. Bu senede Başkan Efkan Muhtar ve yönetim kurulu yine kendi imkan ve olanakları ile Futbol topu, malzeme ve su konusunda destek sağlayacağını iletmişti. Kendisine ve ekibine ayrıca teşekkür ediyorum.
Haber: Yılmaz ÖZLAHLAN










Bununla ilgili yorum post