İzmir İlinde gerçekleşen Türkiye U18 Şampiyonasını Kartalspor FAŞ, rakibi Gençlik Mimar Sinan takımını penaltı atışları ile 5-3 yendi ve Türkiye U18 Ligi şampiyonu oldu.
24 Mayıs 2025 Cumartesi günü İzmir Atatürk 1 Nolu Yan sahada saat 18’de oynanan maçı penaltı atışları ile kazanan Kartalspor FAŞ, takımı Türkiye U18 Ligi şampiyonluğunu elde etti. Final mücadelesinde penaltı atışları ile 5-3 kaybeden Gençlik Mimar Sinan takımı ise şampiyonada ikinci oldu.

Karşılaşmanın 39.dakikasında Gençlik Mimar Sinan takımı Emirhan Ağca’nın golü ile 1-0 önde geçti ve devreyi önde tamamladı.
İkinci yarıda beraberlik için yüklenen Kartalspor FAŞ, aradığı golü bulmakta zorlandığı dakikalarda Gençlik Mimar Sinan takımında 90+5.dakikada Kerem Delice çift sarıdan kırmızı kartla oyun dışı oldu ve takımını 10 kişi bıraktı. Bu pozisyondan 2 dakika sonra Kartalspor FAŞ, takımı oyuna sonradan dahil olan Ömer Faruk Çevik’in golü ile skoru 1-1’e getirdi. Bu gol aynı zamanda 90 dakikanın skorunu belirledi.
90 dakikası 1-1 sona eren maçta 15’er dakikalık 2 devreli uzatmalara gidildi. Uzatma dakikalarında skoru değiştirecek gol olmadı ve penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışlarında Kartalspor FAŞ, takımı 4-2 kazanarak maçı 5-3 kazandı ve Türkiye U18 Ligi şampiyonu oldu. Gençlik Mimar Sinan takımı ise şampiyonayı 2.sırada tamamladı.


ŞAMPİYONLUK MAÇINA YOĞUN İLGİ
TFF İzmir İl Temsilcisi Selçuk Ergeldi ve İzmir ilinin ev sahipliği yaptığı Türkiye U18 şampiyonasında İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, TFF Ege Bölge Temsilcisi Sevgi Koçak Özdemir, TFF Amatör Kurul Başkanı Selçuk Azeri, TFF Amatör Futbol Direktörü Zafer Şen, TFF Amatör Futbol Kurum Koordinatör yardımcısı Murat Kandazoğlu, TFF Amatör Futbol Direktörü Müdürü Burak Gülpınar, TFF Amatör Futbol İstanbul Müdürü Yıldırım Ceyran, İzmir ASKF Başkanı Efkan Muhtar ile Başkan Vekili Ahmet Öncel ve İzmir Saha Komiserleri Dernek Başkanı Servet Kaya zorlu maçları takip etti.

ŞAMPİYON KARTALSPOR F.A.Ş KUPA VE MADALYASINI ALDI
Türkiye U18 Ligi şampiyonu olan Kartalspor FAŞ takımı madalya ve kupasını İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç ve TFF Amatör Futbol Kurul Başkanı Selçuk Azeri takdim etti.

GENÇLİK MİMAR SİNAN İKİNCİLİK KUPASINI ALDI
Türkiye U18 Ligi şampiyonasını ikinci sırada tamamlayan Gençlik Mimar Sinan takımı kupa ve madalyasını İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç’un elinden aldı.

Hakemler: Umut Tokmak, Nurullah Bayram, Hasan Özkan

Gözlemci: Ali Rüstem Kurt, Saha Komiserleri: Selçuk Sezer ile İlker Aygün, Sağlık Görevlisi: Büşra Konak
Saha: Atatürk 1 Nolu Yan Saha
Saat: 18:00
Tarih:24 Mayıs 2025 Cumartesi günü
Haber ve Foto: Yılmaz ÖZLAHLAN










Bununla ilgili yorum post