Geçen hafta Özçamdibispor BAL Ligine çıkan ilk takım olurken, ikinci takım ise bugün oynadığı rakibi Ege Üniversite Gençlik takımını 2-1 mağlup ederek 13 puanla şampiyonluk elde etti ve BAL Ligine çıkan ekip oldu
En son 1992 yılında 3. Ligden düşen Çeşme Belediyespor, 2022 sezonunda BAL Ligine çıkarak 30 yıllık hasretine son verdi.
2021-2022 sezonuna Teknik Adam Nedim Akgül ile başlayan ve ardından Zafer Çağın ile devam eden Çeşme Belediyespor, Play-Off’larda da başarılı çalıştırıcı Hakan Kara ile BAL Ligine çıkarak yıllar sonra şampiyonluk sevinci yaşadı.

Rüzgarlı havada oynanan maçın ilk dakikalarında baskılı futbol tercih eden Çeşme Belediyespor, 10. dakikada Ali Kartal’ın sürüklediği topu Mert’e göndermesi ve Mert’in ceza alanı içine harika pasına Mehmet Selçuk Adaş golle sonuçlandırdı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra Oğuzhan Çevik ile 28.dakikada net gol fırsatından yararlanamayan Çeşme ekibi 45’de Kubilay’ın pasını Ali Kartal golle sonuçlandırmasına rağmen, karşılaşmanın hakemi Aykut Göçer, ofsayt gerekçesi ile golü saymadı ve devreyi Çeşme Belediyespor 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda dakikalar 50’yi gösterdiğinden Çeşme Belediyespor Ali Kartal ile net gol fırsatından yararlanamadı. Oyuna sonradan dahil olan İsmet Gökseloğlu 72’de yakaladığı net gol fırsatını değerlendiremedi. Bu pozisyondan 3 dakika sonra Kubilay’ın İsmet’e verdiği pas sonucunda İsmet Gökseloğlu, Ali Kartal’ı gördü, Ali Kartal ceza alanı içinde skoru 2-0’a getiren golün sahibi oldu. Mücadelenin uzatma dakikalarında Ege Üniversitesi Gençlik Spor takımı Murat Çakır ile farkı 1’e indiren golü buldu. Kalan sürede başka gol olmadı ve karşılaşmayı Çeşme Belediyespor 2-1 kazanarak BAL Ligine çıktı.

M.EKREM ORAN TRÜBÜNDEN TAKİP ETTİ
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, karşılaşmayı Kulüp Başkanı Paşa Hüseyin ile birlikte takip ederken, maç sonunda teknik heyet, oyuncu grubu ve taraftarla birlikte şampiyonluğu kutladı.

ÇEŞME TARAFTARI 90 DAKİKA SUSMADI
Karşılaşma öncesi ve karşılaşma başlama düdüğü ile 90 dakika takımını destekleyen Çeşme Belediyespor taraftarı maç sonuna kadar takımlarını destekledi.

Hakemler; Aykut Göçer, Aynur Akgül, Yunus Eskici

Gözlemci; Bedri Mutaf, Saha Komiserleri; Aziz Demir ve Volkan Karaca Akdoğan, Sağlık Görevlisi; Zafer Çağatay
Saha: Balçova İlçe Stadı
Saat: 15:00
Tarih: 1 Nisan 2022 Cuma günü

Çeşme Belediyespor 11’i; İbrahim Gören, Batuhan Emre Akgenç, Kubilay Bilen, Emre Çakır, Mümin Mutlu, Muhammed İnce, Nevzat Mert Kaya, Yalçın Eroğlu, Mehmet Selçuk Adaş, Oğuzhan Çevik, Ali Kartal

Ege Üniversitesi Gençlik 11’i; Kutay Coşkun, Oğuzcan Sülçe, Berat Yakup Atak, Tolga Boztaş, Melih Kağan Postallı, Denizer Albay, Berış Çeri, Ejder Kurtcebe, Muhammed Nurullah Oral, Murat Çakır, Cemal Sadak
Haber ve Foto: Yılmaz ÖZLAHLAN










Bununla ilgili yorum post