• Künye
  • Reklam Ver
  • Kullanım Şartları & Gizlilik Sözleşmesi
  • İletişim
Cuma, Temmuz 3, 2026
  • Giriş Yap
  • Kayıt Ol
Egesporlife
  • Ana Sayfa
  • Futbol
    • Süper Lig
    • TFF 1. Lig
    • TFF 2. Lig
    • TFF 3. Lig
  • Amatör Futbol
    • BAL Ligi
    • Süper Amatör Lig
    • 1. Amatör Lig
    • 2. Amatör Lig
    • U Ligleri
  • Amatör Market
  • Antrenörler
  • Kulüp Başkanları
  • TFF İZMİR
  • Diğer Sporlar
    • Basketbol
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Futbol
    • Süper Lig
    • TFF 1. Lig
    • TFF 2. Lig
    • TFF 3. Lig
  • Amatör Futbol
    • BAL Ligi
    • Süper Amatör Lig
    • 1. Amatör Lig
    • 2. Amatör Lig
    • U Ligleri
  • Amatör Market
  • Antrenörler
  • Kulüp Başkanları
  • TFF İZMİR
  • Diğer Sporlar
    • Basketbol
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Egesporlife
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
REKLAM
Ana Sayfa Futbol

U12 İZMİR CUP’TA BÜYÜK HEYECAN BAŞLADI

3 yıl önce
Okuma zamanı:5 dakika
0 0
A A
0
U12 İZMİR CUP’TA BÜYÜK HEYECAN BAŞLADI
Facebook ile PaylaşTwitter ile PaylaşWhatsapp ile Paylaş

Selçuk İsmet Orhunbilge Tesisleri’ndeki turnuvada 22 ülkeden 72 takım ve yaklaşık 1500 sporcu mücadele ediyor.

Yeni genç yeteneklerin ortaya çıkmasına olanak sağlayacak turnuva grup müsabakalarıyla başladı. Organizasyon 9 Nisan Pazar günü oynanacak maçlarla sona erecek.

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor’un yanı sıra Bayern Münih, Athletic Bilbao, Juventus, PSG, Ajax, Porto gibi tanınmış kulüpler yer aldığı turnuvaya katılan takımların A Takım futbolcularının imzaladığı 72 forma turnuvanın ardından Altınordu FK ile İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açık artırma ile satılacak.

Organizasyonun açılış töreninde spor camiasının birçok ünlü ismi yer aldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, uzun süre Galatasaray’da forma giyen Cevad Prekazi, eski hakemlerden Bahattin Duran’ın Yılmaz Erdoğan’ın da aralarında yer aldığı birçok isim turnuva coşkusuna ortak oldu.

“BÜYÜK COŞKU YAŞIYORUZ”

Açılış konuşmasını yapan Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan pandemiden dolayı U12 İzmir Cup’a 2 yıl ara vermek zorunda olduklarını dile getirdi. “Dünya pandemiden dolayı yeni yeni kendine geliyor” diyen Özkan, “U12 İzmir Cup benim hayatımın en önemli günlerinden bir tanesi. Adeta coşkuyu yaşıyoruz. Bu sadece Altınordu’nun turnuvası değil İzmir’in turnuvası. O kadar güzel görüntüler var ki burada. Güney Afrika’dan gelen kıvırcık saçlı çocuklar var. İsveç’ten gelen sarışın mavi gözlü çocuklarımız var. Büyük coşku yaşıyoruz. Biz çocuklarımıza değer katmaya, onları spora hazırlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

BAKAN KASAPOĞLU: ÇOCUKLARIN ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDEYİZ

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ülkemizin kısa bir süre önce deprem felaketiyle sarsıldığını hatırlatarak Kasapoğlu, “Art arda yaşadığımız depremler, kayıplarımız, derin acılarımız oldu. Ben bu vesileyle tüm kaybettiklerimize Allah’tan Rahmet diliyorum. Milletimize baş sağlığı diliyorum. Bu acıları, yaraları birlikte saracağız. Spor bu anlamda rehabilite eden bir güç. Bu tür organizasyonları federasyonumuzla deprem bölgelerimizde de gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Altınordu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen U12 İzmir Cup’ta çok yetenekli ve değerli sporcuların yer aldığını vurgulayan Kasapoğlu, “Bu şampiyona çocuklar için Şampiyonlar Ligi mücadelesi ortaya koyuyor. Her yıl Avrupa’nın en büyük kulüplerinin altyapı sporcuları ülkemize geliyor. Çocuklar birbiriyle tanışıyor, mücadele ediyor. Seviyelerini tespit etmek noktasında tecrübe aktarımı U12 Cup’ta en güzel şekliyle gerçekleşiyor. Bu güzel İzmir’de, Altınordu’nun ev sahipliğiyle dünya futbolunda potansiyeli olan yeni yetenekleri tüm dünyanın ilgilisine ve dikkatine sunuyoruz. Burada 41’i yabancı 72 takım mücadele edecek. Gerçekten iftihar ettiğimiz bakanlık olarak paydaşı olmaktan gurur duyduğumuz bir organizasyondayız” ifadelerini kullandı.

Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan ve ekibini çok kıymetli bir iş yaptığını belirten Bakan Kasapoğlu, “Emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Burada bir mücadele var, alın teri var, gayret var ve inanç var. Değerli çocuklarımız var, pırıl pırıl çocuklarımız var. Hepsine gönülden başarılar diliyorum. Altınordu deyince aklımıza köklü bir kulüp geliyor. Aklımıza mazisi güçlü bir camia ve üretim geliyor, altyapı geliyor. Altınordu ülkemizde sporcu yetiştirmeye yönelik çok stratejik adımlar atan kulüplerin en başında. Dünya liglerinde bu altyapıdan yetişmiş, bu sahaların tozunu yutmuş sporcularımızı görüyoruz. Sporcularımız karakterleriyle, duruşlarıyla bu aziz vatanımızı en güzel ve asil şekilde temsil ediyor. Altyapıda yeteneklerin keşfedilmesi sürecinin sürdürülmesini hayati buluyorum” diye konuştu.

Sporun ve sporcunun gelişimi açısından herkese önemli görevlerin düştüğünü belirten Kasapoğlu, “Federasyonla kulüpler ve yerel yönetimler el ele vererek birbirinden kıymetli gençleri keşfetmek, desteklemek ve dünya vitrinine ana aktörler olarak çıkarmak için hazırlayacağız. Hepimize büyük görevler düşüyor. Futbolun paydaşlarına düşen görev, güçlü altyapıyı en iyi şekilde, en verimli şekilde değerlendirmek. Türk sporu sadece tesis devrimi yaşamıyor, madalyalarla bir başarı devrimi de var. Türk sporunda artık rekor madalyalar var. jimnastik, atletizm boks ve voleybola kadar, 60’a yakın branşta her gün meydan okuyan, her gün rekor egale eden bir Türk sporu var. Tokyo Olimpiyatları’nda heyecana birlikte şahit olduk. Ülke tarihini en başarılı olimpiyatlarını birlikte gerçekleştirdik” cümlelerini kurdu

VALİ KÖŞGER: “DÜNYA ÇOCUKLARIMIZ İLİMİZDE BULUŞTU”

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Altınordu’nun sporcu fabrikası olduğunu dile getirdi. Gururlu bir gün yaşadığını belirten Köşger, “Çocukların Şampiyonlar Ligi olan U12 İzmir Cup’ta bulunmaktan dolayı son derece memnunum. Burada 22 ülkeden 72 takımı ve 1500 sporcuyu ilimizde buluşturan Başkan Seyit Mehmet Özkan’a teşekkür ediyorum. Turnuvanın centilmence geçmesini diliyorum. Asırlık çınarımız Altınordu, iyi birey, iyi vatandaş iyi futbolcu görüşüyle dünya çocuklarımızı ilimizde buluşturdu. Ülkemizin en kaliteli futbol akademisinin kentimizde bulunmasından gurur duyuyorum. Çağlar, Cengiz ve niceleri gibi futbolcuları ülkemize armağan eden Altınordu’ya teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BÜYÜKEKŞİ: “TÜM DÜNYADA SİNERJİ OLUŞTU”

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi U12 İzmir Cup’un ülke futbolu için çok önemli olduğunu ifade ederek sözlerine başladı. Büyükekşi, “U12 İzmir Cup açılış töreninde olmaktan dolayı gurur duyuyorum. 100’üncü yıl etkinliklerimiz kapsamında bu turnuva bizim için çok önemli. Bu organizasyon dünyada tanınır hale geldi. Dünyadaki takımlara ev sahipliği yapan, çok güzide bir turnuva. Tüm dünyada sinerji ve farkındalık yaratmış durumda. Şampiyona adeta festival havasında başladı. Futbolumuzda kalıcı başarılar ede etmek istiyoruz. Futbol akademi projelerini hayata geçirdik. Akademilerde faaliyetleri 6 yaşından 19 yaşına kadar eğitim verecek şekile getirmek istiyoruz” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZI YETİŞTİRMELİYİZ”

Yetişecek futbolcuların önce kendi kulüplerinde A Takıma yükselmelerini ardından yurt dışına açılmalarını hedeflediklerini belirten Büyükekşi, “Kulüplerimiz ekonomik olarak zor günler geçiriyor. Son yıllarda Sadece 6 futbolcumuzu yurt dışına gönderdik. Akademi kurtuluş reçetemizdir. Ülkemizde çok yetenekli ve potansiyelli oyuncular var. Marifet onları geliştirmekte. Kulüpler gerçek anlamda akademileri kuracaklar. Altyapıların finansmanı konusunda yasa değişti. Kulüpler hem altyapılarını finanse edecek hem de altyapı tesislerini inşa edecek. Türk futbolunun gelişimine büyük destek veren sayın bakanımıza teşekkür ediyorum. Eğitim çok önemli. Fair-Play ruhu da çok önemli. Bizim verdiğimiz eğitim yetmez. Aileler ve yakınlarından da güzel şeyler görmeliler. İyi insan, iyi vatandaş ve iyi futbolcu yetiştirdiğimizde ülkemizin geleceği de sağlam temeller üzerine kurulacak” cümlelerini kurdu.

SOYER: “BURASI FİLİZLERİN YETİŞTİĞİ YER”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise açılış töreninde şunları ifade etti: “Altınordu gerçekten Türkiye’nin en kıymetli kulüplerinden, çınarlarından biridir. 100 yıldır varlığını sürdüren, yeni gençler yetiştiren çok önemli spor kulüplerden biri. Burası yeni filizlerin yetiştiği, yetenek fabrikası bir kulüp. Hepimiz için gurur verici. Bu organizasyona ev sahipliği yapması bizim için çok değerli. Biz de kent olarak ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz.”

ŞAMPİYONLAR LİGİ MÜZİĞİ ÇALINDI

Açılış törenine katılan konuklar basın mensuplarına poz verdi. Altınordu Kulübü de açılışta yer alan Bakan Kasapoğlu, Vali Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve TFF Başkanı Büyükekşi’nin isminin yazılı olduğu forma hediye verdi. Açılış seremonisinin ardından turnuvaya katılan tüm sporcular ve katılımcılar Şampiyonlar Ligi müziği eşliğinde U12 İzmir Cup bayrağını dalgalandırdı.

PaylaşTweetSend

Benzer Haberler

GAZİEMİR SPOR’DA YENİ DÖNEM
3. Lig

GAZİEMİR SPOR’DA YENİ DÖNEM

6 saat önce
İZMİR SAHA KOMİSERLERİ DERNEK BAŞKANI SERVET KAYA’DAN TEŞEKKÜR MESAJI
Amatör Futbol

İZMİR SAHA KOMİSERLERİ DERNEK BAŞKANI SERVET KAYA’DAN TEŞEKKÜR MESAJI

1 gün önce
ESKİ İZMİR GENÇLİK KADIN FUTBOL TAKIMI SEZONU EĞLENEREK TAMAMLADI
Amatör Futbol

ESKİ İZMİR GENÇLİK KADIN FUTBOL TAKIMI SEZONU EĞLENEREK TAMAMLADI

1 gün önce
İZMİR ASKF’DE EFKAN MUHTAR YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ
Amatör Futbol

İZMİR ASKF’DE EFKAN MUHTAR YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

1 hafta önce
BORNOVA’DAN, ERAY BÜYÜK’E TAM DESTEK
Amatör Futbol

BORNOVA’DAN, ERAY BÜYÜK’E TAM DESTEK

2 hafta önce
İZMİR ASKF BAŞKAN ADAYI ERAY BÜYÜK, MENEMEN’DE KUZEY TAKIMLARI İLE BİR ARAYA GELDİ
Amatör Futbol

İZMİR ASKF BAŞKAN ADAYI ERAY BÜYÜK, MENEMEN’DE KUZEY TAKIMLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

2 hafta önce
TÜMSAD 1. SPOR ÖDÜLLERİ GALASI İZMİR SPORUNA RENK KATTI
Amatör Futbol

TÜMSAD 1. SPOR ÖDÜLLERİ GALASI İZMİR SPORUNA RENK KATTI

2 hafta önce
KARABAĞLAR AMATÖR FUTBOL’DA İSMAİL ORUÇ BAŞKAN SEÇİLDİ
Amatör Futbol

KARABAĞLAR AMATÖR FUTBOL’DA İSMAİL ORUÇ BAŞKAN SEÇİLDİ

2 hafta önce
Daha fazla yükle
Sonraki yazı
İZMİR’DE ÇİĞLİ VE ÖZÇAMDİBİ BAL’DAN SAL’A DÜŞTÜ

İZMİR’DE ÇİĞLİ VE ÖZÇAMDİBİ BAL’DAN SAL’A DÜŞTÜ

Bununla ilgili yorum post

Kategoriler

  • 1. Amatör Lig
  • 2. Amatör Lig
  • 2. Lig Beyaz Grup
  • 2. Lig Kırmızı Grup
  • 3. Lig
  • Akademi Ligi
  • Amatör Futbol
  • BAL Ligi
  • Basketbol
  • Bölgesel Amatör Lig
  • Diğer Sporlar
  • Futbol
  • Magazin
  • Salon Sporları
  • Süper Amatör Lig
  • Süper Lig
  • TFF 1. Lig
  • TFF 2. Lig
  • TFF 3. Lig
  • U Ligleri

Puan Durumu

1 AMATÖR LİG
2.AMATÖR LİG
BÖLGESEL AMATÖR LİG
SÜPER AMATÖR

Linkler

  • Künye
  • Reklam Ver
  • Kullanım Şartları & Gizlilik Sözleşmesi
  • İletişim

© 2017 egesporlife.com tüm hakları saklıdır. Powered by NetruN.

Hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Şifremi Unuttum? Kayıt Ol

Yeni hesap oluştur!

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurun

Tüm alanlar zorunludur Giriş Yap

Şifrenizi alın

Parolanızı sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş Yap

Yeni Oynatma Listesi Ekle

Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Futbol
    • Süper Lig
    • TFF 1. Lig
    • TFF 2. Lig
    • TFF 3. Lig
  • Amatör Futbol
    • BAL Ligi
    • Süper Amatör Lig
    • 1. Amatör Lig
    • 2. Amatör Lig
    • U Ligleri
  • Amatör Market
  • Antrenörler
  • Kulüp Başkanları
  • TFF İZMİR
  • Diğer Sporlar
    • Basketbol

© 2017 egesporlife.com tüm hakları saklıdır. Powered by NetruN.

P