Anakaya Loj. İzmir Süper Amatör Lig 1. Grup 16.hafta maçında Yamanlar Esenspor, genç ve güçlü rakibi Güzeltepe Gençlik takımını 2-1 yenerek zirve yarışını sürdürdü.
Aldığı bu galibiyetle 33 puana ulaşan Yamanlar Esenspor, maç fazlası ile 2. sıraya yükselirken, Güzeltepe Gençlik ise 24 puanla 6. sırada haftayı tamamladı.
Maç öncesi Güzeltepe Gençlik takımı kaptanı Seymen Gönül ve Yamanlar Esenspor kaptanı Sedat Bolyurt birbirlerine çiçek vererek başarı diledi.

Mücadeleye iki takımda kontrollü başlarken ilerleyen dakikalarda Yamanlar Esenspor pozisyon bulmaya başladı ve 17.dakikada Kadir Kaplan’ın kafa vuruşunu Güzeltepe Gençlik takımını kalecisi Seymen Gönül harika kurtarışla gole engel oldu. Dakikalar 30’u gösterdiğinde Yamanlar Esenspor penaltı kazandı. Topun başına geçen Ali Kartal kaleci Seymen Gönül’ü geçemedi ve takımını öne geçirme şansını kaybetti. İlk yarısın sonlarında doğru Yamanlar Esen takımında Ali Kartal skoru 1-0 yapan golü attı ve kendini affettirdi.
İlk yarıyı 1-0 önde tamamlayan Yamanlar Esenspor, dirençli rakibine karşı pozisyon bulmakta zorlansa da 56.dakika Kadir Kaplan sahneye çıktı ve skoru 2-0’a getirdi. Dakikalar 90’ı gösterdiğinde Güzeltepe Gençlik 90.dakikada Murat Kulhan’ın penaltı golü ile farkı 1’e indirse de kalan sürede başka gol olmadı ve zorlu geçen maçı Yamanlar Esenspor 2-1 kazanarak zirve yarışından kopmadı.
Karşılaşmada kalesinde 2 gol görmesine rağmen yaptığı kurtarışlarla Güzeltepe Gençlik kalecisi Seymen Gönül izleyenler tarafından alkış aldı.

Hakemler: Hakan Yüncü, Emir Faruk Gürler, Emre Ünal

Gözlemci: Yusuf Kanbur, Saha Komiseri; Osman Öztürk, Sağlık Görevlisi; Burak Ateş
Saha: Güzeltepe Sahası
Saat: 15:00
Tarih: 25 Ocak 2025 Cumartesi günü
Haber ve Foto: Yılmaz ÖZLAHLAN










Bununla ilgili yorum post